Skrivet av: ior2007 | oktober 18, 2007

Tankar om att bli pappa igen

Det mest självklara i världen för en som haft en familj som ryckts ifrån en är att bilda en ny familj. Det skulle nog alla människor anse. Trots det så finns det en del som anser att man inte kan göra så. Vi är 5 familjer som mist alla barnen plus livskamraten som nu fått nya familjer efter tsunamin. För mej och dessa familjer är det väldigt konstigt att man kan ha någon annan inställning. Men det handlar väl om kulturskillnader mm. Tyckarna vet egentligen inget om situationen utan försöker bara tycka utifrån den situation dom befinner sig idag. Det är omöjligt för en familjemor med man och barn att uttala sig i frågan. De klarar inte att sätta sig in i frågan. Först skall man tänka att man förlorar sina nära i en olycka och sedan skall man tänka att man träffar en ny partner och får barn med den. Det går inte att tänka båda dessa förutsättningar samtidigt. Det måste gå tid där emellan.

 

Idag fick vi en liten tjej på 4,2 kilo. En blond välmående sak med blå ögon. Hon är väldigt efterlängtad och stretade emot rätt länge. Monika fick jobba hårt men var aldrig på väg att ge upp. Snacka om att människo- och framför allt kvinnokroppen klarar mycket mer än vad vi tror. Det finns inget namn på tjejen, men vi har några namn och det får väl ta några veckor att bestämma sig.

 

Ett  problem är att nu håller det på att bli en ny familj med egen fru och barn samtidigt som min förra familj finns med. Här uppstod en konstig situation idag som jag tydligen kommer att brottas med en tid. Är ganska säker på att mina olycksbröder och systrar har upplevt en kamp som inte riktigt går att förklara. Först enorm glädje över den nya lilla tjejen och sedan någon form av dåligt samvete som tydligen skall värka ut. Det är en kamp som man skall igenom. Det finns plats för hur många barn som helst i en familj. Det finns kärlek för alla. Och funkar det så, så kommer det att fungera med två familjer också. Problemet ligger inte hos Monika utan hos mej.

Pigge

 

Annonser

Responses

 1. Varmt grattis hela familjen!
  Jag har precis läst färdigt din bok och gick in på nätet för att se hur du har det idag. Och så ser jag att du fick en liten tjej i går! Så glad jag blir!
  Jag önskar dig och din familj all lycka! Gud vet att du har gjort dig förtjänt av den!
  Själv tillhör jag kategorin oförskämt lyckliga människor som blev mamma sent, har en fantastisk man, bonusbarn och vår egen treåring. Det går inte en dag utan att jag inser att jag har många skäl till att vara tacksam. Men din bok var ändå en nödvändig påminnare om att inget är att ta för givet och att livet är alldeles för dyrbart för att vi ska hänga upp oss på småtjafs.
  Sverige skulle må mycket bra av flera Pigge!
  Bästa hälsningar
  Anna-Karin

 2. GRATTIS PIGGE med familj!
  Vad roligt för dig/er. Jag har ett namnförslag till er lilla tjej.. VINGA. Jag tycker det är otroligt vackert för det uttrycker så mycket.
  Sen tycker jag inte du ska ha dåligt samvete för att du har en ny familj. Din gamla familj är säkert jättestolta över dig & önskar dig säkert bara väl. låter det konstigt det jag säger så beror det på att jag vet att livet fortsätter efter kroppen sas,då vi består av energier. =)
  Stort grattis till er alla åter igen!
  Kram Maria

 3. För det första, ett stort GRATTIS till tjejen.
  Underbart höra att alla mår bra.
  Sedan tycker jag ni ska försöka strunta i vad ”tyckarna” säger. Detta är era liv och ni ska leva som ni tycker känns bäst för er. Att ni fått ett barn till innebär ju inte att ni älskar de andra mindre, de finns ju alltid med. Och tänk så många beskyddande syskon er lilla tjej har.
  Ha det allra bäst och njut av livet.
  Energirika kramar i massor från Rovisen Mona

 4. Grattis Pigge och Monica till er lilla tjej !
  Önskar er all lycka !
  Kramar
  M Nalle Wikblad

 5. Grattis till er alla! kul att det vart en tjej:-) blir nog en söt sak för ni är ju så fina båda 2 kram och lycka till med er nya stora familj! Yvonne i Stockholm

 6. Det är inte lika självklart för alla som det var för dig. Om jag förlorade min sambo så skulle jag hellre leva i ensamhet. Och jag tror inte att den enda och bästa lösningen är att skaffa en ny familj och nya barn. Vi är alla olika och det är något man måste acceptera. Nya människor kan inte alltid ersätta gamla. Om jag förlorade mina barn så skulle jag aldrig någonsin skaffa nya. Nu är jag endast 22år och barnfri än så länge men detta är något jag vet, något jag har inom mig. Som sagt, vi är alla olika.

 7. Hej
  Ville bara skriva grattis till er nya familjemedlem. Tack för en jättebra bok.

  Sara

 8. Hej!
  Ett jätte stort grattis till eran baby lycka. Som mamma till 4 barn förstår jag mycket väl vad du menar med att det finns plats för hur många barn som helst. Ett hjärta är stort med plats för mycket kärlek. Jag kan inte förstå dem som inte är positiva till eran familjelycka. Det är klart att livet skall delas med många och att man inte ska vara ensam utan att ha någon att dela glädjen med.
  Jag vill bara säga tack för din bok och att du inte ska lyssna på alla negativa människor utan följa ditt hjärta för det vet väl ändå vad som är bäst för dig.
  Paula

 9. Paulina: Det handlar om att man är olika, svårare än så är det ju inte. Jag personligen anser att det inte är det enda sättet att överleva, genom att skaffa en ny familj. Man måste acceptera att vi är olika och har olika åsikter, hur skulle det se ut? Om alla tyckte exakt likadant. Klart att Pigge vet vad som är bäst för honom men det innebär inte att hans beslut är bäst för alla. Ingen kan tala om vad han skulle gjort men att tala om sig själv är något man måste få göra.

 10. Stort grattis till nya familjen!

  Stor Kram

 11. Jättegrattis till barnet och din nya familj, kan bara önska er LYCKA, å sen vill jag tacka för all Styrka, Mod och Hopp som du Pigge genererar… det ger så himla mycket… de som ej varit nära en katastrof i sitt liv kan ju försöka förstå i stället för att använda negativa åsikter, oavsett hur katastrofen ser ut så tror jag i alla fall att jag kunde förena mej med ditt liv p.g.a. att mitt liv innehållit en del katastrofer… det är ju ingen förklaring till att den kärlek jag kan leverera till mina medmänniskor också innehåller Hopp, Styrka och Mod, det e bara en tanke som jag själv får när kärlekslösa kommentarer väller ur människan, Tack igen Pigge för att du och din familj finns, annkie

 12. Vi önskar er STORT GRATTIS till den lilla (stora!) flickan! Är så glada för er skull!

  Jag håller just på att läsa din bok, jag får ta den i små bitar i taget, för att klara av att läsa. Ibland måste jag avbryta, för att stanna upp och tänka, fylla tankarna med liv igen. Har gråtit mycket, där jag legat mellan mina två döttrar (äldsta 4 år) och läst. Det är svårt att verkligen ta in vad du och de andra överlevande faktiskt gick igenom där på plats och efteråt.

  Det är ingen annan som kan eller ska yttra sina åsikter om huruvida de tycker att det är rätt eller inte att bilda ny familj efter en sådan katastrof. Det är, som du skriver, bara den som har varit i situationen som vet hur man själv fungerar.

  Önskar dig, Monika och tjejen all lycka i framtiden!!!

  /Frida

 13. Hej Pigge! Jag vill naturligtvis också lämna mina varmaste gratulationer. Grattis grattis!!! Jag miste min man för 2 år sedan. Jag har inte träffat någon ny man. Det är inget som jag går och tänker på. Jag går inte och letar efter någon heller. Det funkar bra ändå,men mitt motto är – man ska aldrig säga aldrig. En dag kanske det dyker upp någon.
  Det är viktigt att kunna både sörja och glädjas och att inte behöva ha samvetskval för att man är lycklig. Att glädjas betyder inte att man saknar mindre. Förresten är det viktigt att glädjas åt stunden som är nu och inte bara sörja. Det gäller att överleva. Ingen har glädje av att du dör inombords. Jag ska inte säga att det är lätt, men det är viktigt att tillåta sig att vara lycklig och att inte tänka på vad andra tänker. Det gäller ditt eget liv. Du har alltid ett eget ansvar.
  Jag hoppas ändå att du Caroline inte bestämmer dig för att om något liknande skulle hända dig att du skulle leva ensam resten av ditt liv. Jag tror personligen inte att jag kommer att träffa någon ny man. Det är ändå viktigt att tillåta sig att öppna sitt hjärta. Jag vill också påpeka att det gäller inte att ersätta någon människa. Det gäller att starta om, men ändå minnas och sörja det gamla. Det är sant, det finns ingen regel hur man ska göra. Det är individuellt. En än gång GRATTIS Pigge och Monika och lycka till!

 14. Hej!
  Stort grattis till er lilla tjej!
  Jag har läst din bok och blev jätteberörd på alla sätt och vis av den, Tack för att du skrev den! Tack vare det kan vi som inte var med i katastrofen få en insikt i hur det var/är, jag lider så med dig när du mistade din familj….Jag unnar dig att bilda en ny familj som du nu har gjort. Jag önskar dig allt gott i framtiden!

 15. Hej! Vill bara säga ett stort GRATTIS till dottern. Sitter just nu och lyssnar på din bok som den underbara Rolf Lassgård läser. Det är en stark upplevelse att höra boken. Det är också oerhört starkt att höra och framförallt tänka sig in i dina upplevelser. Jag önskar dig och din familj all lycka i framtiden.

 16. Grattis till en tjej! Känns nästan förmätet att skriva något till en person man beundrar. Men i alla fall så tänkte jag skriva att min flicka heter Nadia och det namnet betyder hopp. Det tycker jag är väldigt fint. Hopp. Visst, det är säkert jobbigt att gå omkring och känna att man ska vara hoppspridare, men det är ju inget du presterar, utan något du/ni bara är. Lycka till, för det är väl nu som det blir fullt upp kan jag tänka mig, ett spädbarn tar ju så mycket tid så man knappt hinner tänka på sig själv. Stor lycka och mycket arbete. Kram.

 17. Grattis till lilltjejen ! Jag har också läst din bok och jag beundrar verkligen dig som orkar skriva om din sorg, det är till stor hjälp för oss andra som sörjer. Att läsa om andras sorg har iallafall hjälpt mig att förstå att det nästan alltid finns dom som har det värre. Nu har inte jag mist några egna barn, men ett syskonbarn och många andra närstående personer, och det har varit mycket jobbigt. Kram till er alla.


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: