Kontakta IOR 2007

Om du vill höra av dig med synpunkter, kommentarer eller tankar är du välkommen att kontakta oss. Du kan göra på två sätt:

 1. Klicka på Comments alt No Comments yet och följ instruktionerna för att skriva en kommentar till ett inlägg.
 2. Skicka ett e-brev till brev(at)ior.nu – ersätt (at) med @. E-breven tas emot av Åsa. En del av breven skickas vidare till Pigge, andra kan komma att helt eller delvis publiceras här på IOR 2007. Vi ber dig därför att tydligt ange om du skickar ditt brev privat, eller om du är bekväm med att innehållet kan publiceras här.
Annonser

Responses

 1. När jag fick Pigges bok i handen kunde jag aldrig ana att jag bli så illa berörd som jag blev. tror att det är skillnad på om man har barn eller inte, men den ångesten jag kännde när jag började att läsa är obeskrivlig…kan inte ens fantisera om att över huvud taget överleva något sådant bissart som Tsunami katastrofen, hur gör man?, gör man?Hur, hur? Var på väg att lägga ifrån mig boken men kunde inte-var för nyfiken på hur en människa överlever en sådan tragedi.
  Jag får en obehaglig känsla i kroppen när jag läser och allt känns som en knut i magen, det gör ont. kan man känna glädje?? Kan man skratta?? Vad är det som gör att man inte bara lägger sig ner och dö?
  Beundrar den fokusen som Pigge hade under dom veckorna han letade efter sin familj- han är inte är ensam men han är ändå unik. Man kan nog inte tänka sig in i den situationen som var, inte heller säga ”jag skulle ha gjort så här”. Om det händer har väl kroppen en mekanism som mer eller mindre gör en redo för strid….vilket men inte vill vara förberedd för.
  Beundrar Pigge och hans sätt att hantera livet och ta vara på varje sekund…..önskar dig all lycka!
  Kramiz
  Gina

 2. Hej Pigge!
  Har skrivit till dig en gång förut när jag läste din bok. Ville bara gratulera dig och Monica till er lilla dotter!!

  Ta väl hand om henne, er och varandra!

  Massor med grattiskramar!!

  Pernilla

 3. Pigge med familj!!

  Stort grattis till den lilla dottern!! Du är väl förunnad att gå vidare med ditt liv!. Jag har på kort tid mistat mamma, pappa samt extra kära mormor nyligen, så jag vet vad sorg innebär. Kan dock inte relatera till att mista mina två barn givetvis, men jag har lidit med dej och alla andra. Att dock uppbringa styrka att gå vidare är inte lätt, men en styrka, och det är vad våra nära och kära hade velat!! Stor kram

 4. sitter och läser klockan 10,31 på morgonen i khao lak villken gripande bok önskar att alla skulle läsa den här boken jag hadde andra uppfattningar om pigge innan jag läste hanns bok nu förstår jag bättre ofattbart att han orkade med allt detta men man får nog en inre styrka när man måsste hantera sådant här kram pigge lycka till i ditt liv

 5. GRATTIS! GRATTIS! GRATTIS!
  Det är så otroligt häftigt att ni har fått en dotter och att Du PIGGE fått en ny familj.
  En jättesöt fru med två fina barn som behöver Dej som en vuxen pappagestalt.

  Jag är helt övertygad om att Max och Charlie i sin himmel också är mycket mycket lyckliga över lillasyster som nu har kommit.
  Många varma lyckönskningar.
  Gunilla med familj.

 6. hej
  jag är glad för att du nu har fru och nyfödd dotter.
  Men jag tror att din sorg bär du fortfarande inom dig och att det kan ta mycket lång tid att bearbeta den, mycket känslor som är gömda kommer fram vid födsel av ett nytt barn….allt kan plötsligt kännas smärtsamt utan du vet varför, för du är lycklig nu.
  Ta inte illa upp av mitt brev, jag är en som vet.

 7. hej pigge grattis till den nya lilla bebisen vi önskar er all lycka fam bergsten

 8. Helt förstummad… jag är snart i halva boken!! Lyssnar i bilen på väg till jobbet och alla mina kollegor undrar vad det är med mig då jag kommer till jobbet… helt förgråten. Helt otroligt hur så många val kan leda en till en sådan förödelse.

  Jag är också helt facinerad hur du kan handla så rationellt. Tänka klar och utföra din ”uppgift”! Du måste vara helt fantastisk arbetsledare=)

  Jag har som sagt inte lyssnat klart på din bok men jag kan bara säga hur lättad jag blev då jag läste att du fått ett nytt litet underverk den 18 oktober. Jag önskar dig all lycka och jag kommer säkerligen att fälla många tårar ännu över ditt öde 2004-2005.

  Mina tankar är med dina små älskade killar samt din Ulrika!
  Lycka till med Wilda och Monica och njut av att ha två nya personer att älska!
  Kram Louise

 9. Hej Pigge!
  har hört på din ljudbok helt otrolig gripande
  med Rolf som uppläsare jag grät och jag log.
  Grattis till eran lilla dotter!

 10. Hej Pigge!

  Har precis avslutat din bok efter 2 dagars sträckläsning. En bok som verkligen berör, utan att trots allt elände vara nattsvart. Jag beundrar verkligen din förmåga. Det måste ha varit fruktansvärt.

  Jag kommer ihåg om hur jag läste i dagspressen om dig och ditt öde. Varje gång jag öppnade en dagstidning så grät jag, över människor jag aldrig träffat och över bilder på barn som var borta.

  Lycka till med din nya familj.

  Mvh Cicci

 11. Hej pigge!
  Jag är en tjej på 14 år som har läst din bok. Jag vill tacka dig för att du delar med dig av din berättelse. Jag vill också säga att jag läste ut boken på en dag! Du är en otroligt stark person och det beundrar jag dig för.

  Jag önskar dig all lycka!

 12. GRATTIS till att börja med till hela nya familjen!
  Jag har precis lyssnat klart på boken som uppfyllde de förväntningar jag hade på den.
  En sorglig bok som enligt mig har ett lyckligt slut trots allt även om det låter lite absurt kanske MEN Du klarade att gå vidare trots alla hemskheter du fick uppleva och jag tänkte nog som du tidigare att jag skulle ALDRIG klara av situationen om det skulle hända min dotter något MEN vet ändå att man gör nog det trots allt eftersom MAN SKULLE VARA TVUNGEN men därför tar jag vara på all tid vi har och det NU för visst kan det hända både mig och henne något så det gäller att använda ALL TID MAN HAR OCH DET NU!!!

 13. Hej Hej!

  Jag var bara tvungen att berätta vilken bra, spännande, hjärtskärande ljudbok jag lyssnat på, Pigge all heder åt dig. Jag är själv nyss hemkommen från khao lak, man förstår inte vilken kraft vågen hade men nu när jag såg dessa båtar som låg på land, jag hade bl a en polisbåt utanför hotellet. Fortsätt vara den du är så har man någon att se upp till.

  Väl mött, Andreas

 14. Hej

  Har själv förlorat min hustru för några år sedan genom ett hastigt sjukdomsfall. Förstår säkert inte hur det kan kännas att förlora en hel familj men känner stor sympati med Din förlust.

  Har med intresse lyssnat på Din lyssnarbok och funnit den mycket hörvärd.

  Jag är politisk neutral och berörs därför mycket illa av Din överdrivna klagan på myndigheterna. Det är säker så att de inte gjorde det de skulle men ingen bad Er åka dit. Att blanda in politik i en så stor tragedi som denna är enbart retorik för att nå andra syften. Det är också fraperande hur Du fokuserar på Ditt och går samvetslöst förbi andra i Din situation samtidigt som Du dömmer de som trots allt jobbat 18 timmar, vilket Du enligt egen uppgift ger sjutton i, klagar på deras kompetens etc. Jag vet inte om Du är en övermänniska eller bara har en elitmänniskosyn.
  Jag beklagar Din sorg men det blir solkigt i kanten med Dina okänsliga kommentarer om de som verkligen försökte hjälpa till.
  Ingen kan dock undgå Din självgodhet när det gäller, vad Du kallar och betonar var fjärde mening, problemlösaren Pigge

  Mats Ohlsson

 15. Hei på dere:=)

  Sender over en hilsen fra Norge.
  Fulgt denne siden fra den startet,gripende er den…Har opplevd det samme selv med å miste barn og sambo.Så har jeg fått ny sambo og nye barn.så vet mye hva du går igjennom av sorg…glede..dette hende meg i 1987..det er med meg ennå..Men jeg er lykklig i dag ja:=))
  Ønsker dere masse til lykke med den lille prinsessen:=)) og livet.Nyt det i fulle drag ja..
  Jeg og min familie planlegger en tur til Gotland i sommer-08….Kanskje jeg skimter dere på spaserstur med den lille i banrvognen:)
  Klemmer fra Viola.

 16. Hej! JAG HAR HAR LÄST DIN BOK 5-6 GÅNGER MEN EN DAG I DEC-07 JAN-08 SATT JAG PÅ MITT HOTELL IN ON THE BEACH PÅ KARON O PRATA MED 2 ST FRÅN STOCKHOLM(MINA grannar= DU VET VILKA ÄVEN DIN MOR BODDE PÅ HOTELLET.EN KVÄLL SATT VI DÄR O PRATA O DU SATT JÄMTE MIG (JAG DEN NYTATTUERADE FRÅN BORÅS)ÄR VÄLDIGT GLAD ÖVER DITT NYA LIV..MEN DET VAR NOG FÖRHASTAT… VI SKULLE ÅKT IVÄG TILLSAMMANS PÅ DIN MOTOTCYKEL PÅ KARON,,,SKÄMT O SIDO HA DET BRA I DITT NYA LIV..MEN JAG HAR TRÄFFAT DIG O TÄNKER OFTA PÅ DET..FINT KORT HAR JAG IALLAFALL..MÅ BRA O ETT BRA LIV ANETTE BORÅS

 17. Min mamma lånade din bok på bibblan och den är så bra, om man får säga så. Den är skriven så att man knappt vill lägga den ifrån sig.

  Allt är så hemskt och man kan inte fatta fast man tror att man nästan gör det.

  Jag hoppas du har det bra idag, och bilderna i boken på Max å Charlie var underbart fina, lite tårar kom självklart.

  Kram Julia

 18. Hej Pigge!

  Har just lyssnat igenom boken med Rolf Lassgårds fantastiska röst!

  En sak kan jag inte sluta undra över..
  I samband med att dina killar och Ulrika skulle begravas så placerade du bilder på killarna och Ulrika i locken på kistorna, men ingen bild på dig själv? Varför? Kan inte sluta fundera på det? :-/
  Eller är det så att du gjorde det med beskrev det inte i boken?
  Jag förvånas över detta eftersom du verkar vara en person om även tänker på detaljerna, och er familj verkade ju vara så fantastiskt tajt att det är klart att även din bild skulle vara på plats!!
  Märklig fundering, javisst..men jag blev så berörd av familjens närhet att min hjärna slog ifrån när detta beskrevs i boken..:-/

  Fantastisk bok, ohyggligt innehåll och en beundransvärd krets av människor som fixade detta trots allt! För som du själv säger i boken, du är omgiven av en fantastisk skara människor!

  Grattis till den lilla och ditt nya liv med Monica!
  Ola:-)

 19. Kunde inte sluta läsa din bok, många tårar rann den natten jag låg och sträckläste! Önskar dig all lycka med ditt nya liv!/Malin

 20. Hej Pigge, har läst din bok,blir stolt över att vara svensk, och att det finns sådana människor som du, ska du vara med…..väntar på din nästa bok…lycka till o kram / Lena

 21. Hej Pigge
  Vill bara säga att jag fått mig en liten tanke ställare genom att jag läst vad du skrivit..Mitt i min vardag med mina barn,sambo,jobb osv..när allt bara rusar på i en rasande fart…och alla ”måsten” och allt man ska hinna osv..har jag verkligen stannat upp och tar nu mer tillvara på de små tingen,..tid till att pussla,måla,kladda med småttingarna. Gå in till mina stora barn och sätter mig på sängkanten och bara är där…bara sitta och ”vara” tillsammans…
  ..jag lever NU,..och ska göra det bästa av det, försöka ialla fall..
  Lycka till med din nya fru och din lilla tös..och dina bonusbarn
  Många Kramar från Eva-Lotta

 22. Hej Pigge!

  Har sträckläst din bok idag, det sista på bussen på väg hem från jobb. Kände så starkt för att skriva till dig och berätta att jag tycker du är en fantastisk människa. Jag hade inte hört om Max och Charlie förut men är djupt tagen av det jag precis läst. Hoppas att du får ett fantastiskt liv med din fru och dina barn och jag är säker på att de som finns i himlen tittar ner på dig varje dag och håller tummarna för dig.

  Många kramar från Erica i malmö


Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: